Деловая сеть Львов
Компании:3 340
Товары и услуги:115
Статьи и публикации:23
Тендеры и вакансии:0

Система рекуперації
Информация может быть не достоверна

Система рекуперації
16.02.2015
Енергоощадні технології для малих підприємців та підприємств. Система рекуперції допоможе заощадити на газі та електроенергії.

Система рекуперації тепла на базі гвинтового компресора

10% всієї електроенергії використовуваної в промисловості йде на привід повітряних компресорів.

5% енергії споживаної компресором, передається енергії стисненого повітря.

95% перетворюються в тепло і відводиться     в навколишнє середовище через систему охолодження.

Як видно якщо не використовувати теплову енергію компресора, відведену в навколишнє середовище, то ККД компресора становить не більше 5%. Ситуацію можна виправити встановивши на компресор систему, яка дозволить використовувати викидну теплову енергію компресора з користю (наприклад, підігрів води для технології, потреб підприємства або опалення). Такі системи називаються системами рекуперації. Вони дозволяють підвищити загальний ККД компресора до 70 – 80%.

У повітряному гвинтовому маслозаповненому  компресорі в процесі стиснення основна частина теплової енергії передається маслу. У компресорі не обладнаному системою рекуперації тепла, охолодження масла здійснюється навколишнім повітрям в масляному теплообміннику (як правило пластинчастий теплообмінник «повітря – масло»). Таким чином вся теплова енергія компресора відводиться в навколишнє середовище не виконуючи ні якого корисної дії.

Устаткування гвинтового маслозаповненого  компресора дозволяє встановлення в масляний контур компресора додаткового теплообмінника «масло – вода» з комплектом клапанів. Такі системи дозволяють підігрівати воду до температури 75 град і використовувати її для потреб підприємства (ГВП, технологія, опалення).

Встановлення даної системи не впливає на роботу компресора, єдиною відмінністю яляться те, що при наявності такої системи, надалі при роботі компресора нагрівається вода, енергію якої можна спрямувати як на підігрів води для побутових цілей, так і для бігріву приміщень в міжсесоння, все залежить від потужностей компресора.  Також у випадку, якщо відпала необхідність підігріву води, систему можна відключити поворот одного крана не зупиняючи компресор.

Технічні характеристики системи утилізації

Можливий діапазон температури вхідної води від 15 до 65°С.

Діапазон температури вихідної води від 45 до 75°С.

Наша компанія є інжинірингової компанією, яка займається впровадженням системами енергозбереження на промислових підприємствах України. Ми займаємося поставками нових компресорів обладнаних системами рекуперації тепла, а також розробкою і установкою «під ключ» систем рекуперації тепла практично  на будь якому гвинтовому  маслозаповненому  компресорі.

Також наша компанія має досвід встановлння систем рекуперації на компресорах потужністю від 11 кВт до компресорів з птужністю 250 кВт, як одного компресора так і підключення декількох компресорів в одну систему.

Для прикладу , ККД даної становки в режимі навантаження компресора становить близько 70% від затрченої енергії на роботу компресора. Тобто з компреора потужністю 22 кВт, додатково можна отримати теплову енергію еквівалентну   15 кВт  нагрівачу.

Для орієнтиру, термін окупності даної системи при тризмінному режимі роботи підприємств становить близько 4-6 місяців.

 

 

посмотреть все (2)

Другие статьи и публикации компании:

Преимущества винтовых компрессоров перед поршневыми, почему именно компрессора Drytec
26.11.2013

Статьи и публикации других компаний:

Система рекуперції компресора, це один з видів енергоощадних технологій, який є доступним навіть малим підприємствам та приватним підприємцям. Термін окупності менше одного року.
17.01.2016
Информация о продавце
  • +380 (97) 686-19-78
  • Львов
ООО «КОМПАНИЯ БИНАР» предлагает воздушные компрессоры и дополнительное оборудование от мировых лидеров в производстве компрессорного оборудования – SCR Comp (Китай), OMEGA AIR (Италия)
×