Деловая сеть Львов
Компании:3 340
Товары и услуги:115
Статьи и публикации:23
Тендеры и вакансии:0

Особливості процесу впливу сильнопластифікуючих добавок «ПАРЦЕМ».
Информация может быть не достоверна

Особливості процесу впливу сильнопластифікуючих добавок «ПАРЦЕМ».
08.11.2014
Група ПАРЦЕМ належить до полікарбоксилатних сполук, що проявляють гідрофільно-гідрофобний вплив в присутності стеричного фактору на властивості цементу при використанні у будівництві.

    Добавки, які ми пропонуємо є поверхнево-активними речовинами на основі таких хімічних речовин як полікарбоксилати. Це речовини полімерні, в яких іде заміщення в основному в карбоксильних групах -СООR-COOR- і т.д. На відміну від інших добавок, в тому числі і інших поверхнево-активних, полікарбоксилати здатні розширяти шкалу можливих дій на цементні розчини і бетонні суміші.. Наприклад при значно менших концентраціях ніж інші добавки вони мають більший прояв гідрофільних властивостей. Це значить, що за рахунок полярної групи -COOR-,що входить в ПАР, вони сильніше чипляються за цемент і краще розбивають його на найдрібніші частинки, на які здатний ділитися цемент. Це сприяє кращому доступу певної кількості води до такої диспергованої частинки, що створює однорідність цементного тіста і сприяє підвищенню текучості і рухливості чи то цементному розчину для кладки цегли і штукатурки, чи бетонній суміші. Крім цього, ПАР недопускає лишньої води до такого цементного тіста , тільки певну кількість молекул води до однієї високодиспергованої частинки, якраз стільки, скільки бере участь у міцному зв”язку з частинкою цементу. Тобто ПАР регулює оптимальне водоцементне відношення і є зв”язуючим між  гідратованими частинками, недопускаючи лишньої води. З другої сторони ці ПАР проявляють ще і не тільки гідрофільні властивості, але й завдяки присутності в полікарбоксилатах радикальних гідрофобних груп, які чипляючись до присутніх в розчинах води і повітря на поверхні розділення вода-повітря, знижують між ними поверхневий натяг і не дають затіканню води в тріщини та стабілізують дрібні бульбашки повітря, бо чипляються за них, що додатково підвищує стійкість і міцність бетону  чи розчину.

     Тому говорять, полікарбоксилати як поверхнево-активні речовини підвищують пластифікуючий ефект бетонів і розчинів (за рахунок їх повзучості і розтіканню), підвищують їх міцність, запобігають мікротріщинам і мікрощілинам на поверхні , зменшують водо-цементне відношення, забезпечують меншу витрату цементу ( тобто економію цементу), сприяють утворенню стабільної та гомогенної будівельної суміші , а також відносяться до добавок стеричної дії.
   Використання добавок рахується в процентному відношенні до маси цементу.Чотири покоління добавок, які використовувались до полікарбоксилатів, давались в основному не менше 0,15% до маси цемента.. Полікарбоксилати дозволяють зменшити процентне співвідношення полікарбоксилату і цементу від 0,05% -0,1% до маси цементу і нижче, шо значно здешевлює добавку і підвищує її ефективність в розчинах і сумішах.
    Виходячи з цього ми пропонуємо використовувати наші добавки марки ПАРЦЕМ для бетонних сумішей , для мурувальних розчинів (кам”яної та цегельної кладки),для штукатурних робіт, для виготовлення готових будівельних форм,теплих штукатурок, наливних підлог,тощо, і ,взагалі, там, де необхідне використання цементу (вапна і гіпсу) і потреба участі їх диспергованої форми.
    Роботи по їх випробовуванню на міцність бетонів та визначення ОК здійснені атестованою лабораторією Львівміськбуд на прикладі підбору бетону М300 Р3 (цемент М500, 360 кг/м3) з участю добавки «ПАРЦЕМ» .

посмотреть все (2)

Другие статьи и публикации компании:

Ведуча роль ПАРЦЕМу для перлітових утеплювачів Ведуча роль ПАРЦЕМу для перлітових утеплювачів
Информация может быть не достоверна
Добавка групи ПАРЦЕМ належить до одних з найефективніших у виявленні особливих можливостей утеплення приміщень з допомогою перлітових утеплювачів.
09.11.2014
Информация о продавце
ПП Девіс працює в галузі будівельної хімії з 2001 року Розроблено серію сучасних полікарбоксилатних супепластифікаторів у бетони, в пористі бетони і ін. та будрозчини з підтвердженими випробовуваннями.
×